Обвинението от страна на министъра на външните работи към Кирил Петков не

...
Обвинението от страна на министъра на външните работи към Кирил Петков не
Коментари Харесай

Напрежение във властта: Как ескалацията на протеста се прехвърли и на политическия терен?

Обвинението от страна на министъра на външните работи към Кирил Петков не е за това, че е желал диалог с него, а че му е оказвал политически напън. В България имахме запис, в който политици, съответно Петков и Василев, непосредствено споделят, че имат намерение да провеждат избори с „ наше ” Министерство на вътрешните работи. Няколко месеца по-късно началник на Министерство на вътрешните работи споделя същото нещо. Обвинението е за политически напън .

Това разяснява в студиото на „ Здравей България ” по NOVA политическият анализатор Кристиян Шкварек.

По думите му държавното управление е с мандат на хора, които са се провалили миналата година,  свалени с избор на съмнение.

„ При втория опит да създадат кабинет на тях им е пришит  ДПС и Делян Пеевски, с цел да ги пази от белите, които свършиха предходната година и да останат на власт. ДПС ги държат да не бъдат свалени, както бяха свалени предходната година ”, добави Шкварек.

Според Светослав Малинов, когато се изиска оставка на хора свързани с армията и Министерство на вътрешните работи, поради неточност, стартират да мрънкат, че това е по политически аргументи.

„ Това, за което този човек би трябвало да си отиде го видяхме всички, видяхме несъразмерното полицейско принуждение ”, сподели Малинов.  Той посочи, че всички са съгласни, че методът, по който действа сегашното държавно управление не е явен и постоянен.

„ Стъпки по посока на стабилността би трябвало да се създадат непременно, след приемането на бюджета. ГЕРБ трябва да усили наличието си в държавното управление. Присъствието на ДПС не е належащо. Няма потребност, с цел да действа болшинството в Народното събрание, ДПС да е в държавното управление ”, сподели Малинов.

По думите на проф. Росен Стоянов демокрацията значи и разделяне на управляващите.

„ Потвърждава се тезата, че ръководството на страната е вид „ конвент ”.

„ Няма самостоятелна изпълнителна власт, а всички решения се взимат в Народното събрание и от там се ръководи Министерски съвет. Имаме ко -лидери на партии, които желаят непосредствено оставки в ефир на министри от държавно управление, което е с техния мандат. Не са те хората, а министър-председателят. Трябва да си зададем въпроса: Кой ръководи Министерски съвет? ”, сподели Стоянов.

Според пиар специалиста Пепи Димитрова в политическа система като нашата най-нормалното нещо, е водач на политическа партия, издигнал кабинет, да желае среща с министър.

„ Защо държим отговорен Кирил Петков, че е желал среща? Това е най-нормалният политически механизъм. Въпросът е дали Кирил Петков е желал министърът да извърши незаконни дейности за изборите ”, сподели тя.

Димитрова посочи, че има потребност държавното управление да направи смислени неща.

 

novini.bg

Източник: bunt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР